contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

Projecten

Projecten van S&W Consultancy

Filtering by Category: Projecten

Praktijkschool Breda

Sam Janzen

Na het winnen van een Europese Aanbesteding heeft Dhondt Stedenbouw Architectuur de nieuwbouw van De Praktijkschool Breda ontworpen in opdracht van ROC West-Brabant. In het ontwerp is uitgegaan van twee bouwdelen; één voor het onderwijs en één voor de sportvoorziening. Tussen de bouwdelen ligt de aula als centraal hart van de school, waaraan een ruime patio is gekoppeld. Door het onderwijsgebouw rond de patio te leggen, begint en eindigt elke route in de centrale aula. Een overzichtelijk en helder gebouw, dat nauw aansluit op de eisen van de doelgroep.

Read More

13 nieuwbouw woningen

Sam Janzen

Het plan omvat 13 nieuwbouw woningen voor diverse doelgroepen: senioren, starters en gezinnen. De opbouw is dan ook gevarieerd in schakeling en massa. Met deze elementen is een hofje samengesteld waarmee recht wordt gedaan aan de ligging binnen de historische dorpskern van Aarlanderveen. Aan de zijde van de dorpsstraat wordt de bestaande straatwand ingevuld terwijl het achterliggende hofje een eigen kwaliteit krijgt als informele verblijfsplek en openbare ruimte. De architectonische uitwerking  sluit aan op het dorpse karakter van Aarlanderveen: gemetselde en gestucte of gekeimde vlakken wisselen elkaar af, daken worden voorzien van kappen met keramische pannen en voorzien wordt in overstekken met passende detaillering van kralen en klossen. Het parkeren wordt grotendeels opgelost in het centrum van het plan. Hierbij wordt zowel inbedding in het groen door bomen en hagen ingezet als het dubbel gebruik van de parkeerplaatsen als openbare / speelruimte. Dit betekent dat bij de invulling van het terrein en de bestrating gekozen zal worden voor zoveel mogelijk doorlopende vlakken en zo min mogelijk profileringen van wegen en trottoirs. 

Read More

Zoutloods

Sam Janzen

De zoutloods van Rijkswaterstaat in Assen heeft een afmeting van 33 bij 51 meter. De gehele dakconstructie steunt op 12 parapluvormen, bestaande uit 48 schoren (ø280 mm). Deze schoren van de parapluvormen zijn opvallend schuin (15˚) geplaatst. Een gebouw van dergelijke omvang dat op zulke horizontaal geplaatste kolommen staat is in Nederland uniek. Dit systeem heeft wel tot gevolg dat er hele grote krachten in de gordingen en de verbindingen ontstaan. De krachten worden opgevangen door bijzondere, in het hout weggewerkte, metalen verbindingen. Wat het project verder bijzonder maakt is dat een aantal gordingen hoger zijn, zodat er als het ware een soort buikenpatroon ontstaat. Zo ontstaat er gezien vanaf de onderkant een golvend dak. De uiteindelijke afdichting wordt gerealiseerd met een bitumen dakbedekking.

Read More

Watertoren

Sam Janzen

Op de top van de duinen in Domburg, ligt de oude watertoren van Domburg. In de oude toren worden 2 nieuwe appartementen  gerealiseerd als een weekend- en vakantiehuis met gezamenlijk een boven en onder verdieping. Binnen het monumentale pand is een lift en een dubbele trap systeem. De plattegronden worden gemaakt met verschillende cirkel fragmenten om aan de vorm van de toren te passen. In de gevels, zijn bezuinigingen aan het daglicht voorzien. Met een houten lamel structuur passend bij de hoogte van de steen van de toren, is een subtiele ingreep gemaakt, terwijl het toch daglicht en uitzicht geeft op de toren.

Read More

Marecollege

Sam Janzen

24H-architecture is gevraagd een ontwerp te maken voor een 3800 m2 groot school gebouw dat gedeeltelijk in een bestaand recht door zee school gebouw uit de jaren 60 en deels in nieuwbouw is gerealiseerd. De ontwerp strategie was om het bestaande gebouw een nieuw gezicht te geven met de nieuw te realiseren ruimtes, zowel aan de buitenkant als in het interieur. Een ‘lemniscaat’ vorm is aan het gebouw toegevoegd, zodat er een nieuwe entree ontstaat die leidt naar de nieuwe centrale hal waar alle dynamische bewegingen zijn geconcentreerd. De vorm maakt een gebaar van identiteit naar de openbare ruimte. In deze vorm bevinden zich speciale vrije school ruimtes zoals de Aula en Euritme, organisch koken, tekenen, schilderen en textiel werk. De lemniscaat is met natuurlijke leisteen bekleed, die van buiten naar binnen doorloopt, daarbij de beweging van de studenten ondersteund. 

Read More