contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

Parkzicht 16-Hoven

Projecten

Projecten van S&W Consultancy

Parkzicht 16-Hoven

Alex van der Linde

Projectinformatie

 

Het gebied tussen het centrum van Rotterdam en het vliegveld Zestienhoven wordt sinds enkele jaren ontwikkeld voor woningbouw. Met deze ontwikkeling wil de stad een aantrekkelijk buiten stedelijk en groen woonmilieu creëren, direct ten noorden van de stadsring. 

Binnen dit stedenbouwkundige plan, ontworpen door de dienst Stedenbouw van de gemeente Rotterdam, ontwerpt JSA een appartementengebouw met negen appartementen aan het einde van de Van der Duijn van Maasdamweg, met fenomenaal uitzicht op het aangrenzende park. Het park met haar schilderachtige waterpartijen vormt de groene long van deze nieuwe stadswijk. 

Het vier lagen hoge appartementengebouw ligt met de voorzijde aan de laan en grenst met de west- en zuidzijden aan het park. Deze tweezijdigheid is in het ontwerp goed benut. Aan de voorzijde heeft het gebouw een voorname en wat meer gesloten gevel, aan de achterzijde trapt het af en opent het gebouw zich volledig. Hier wordt het gekenmerkt door een informele uitstraling met grote terrassen die georiënteerd zijn op het park, het water en de zon. 

Het gebouw wordt gematerialiseerd in een donkere, blauwzwarte handvormsteen - in wisselende patronen - en grote witte kozijnen - deels voorzien van decoratieve ‘screens’ - in dambordpatroon in de gevel geplaatst. Hierdoor ontstaat een compact maar sculpturaal woongebouw, dat optimaal gebruik maakt van het mooiste uitzicht in Park Zestienhoven.

Projectnaam: Parkzicht 16-Hoven
Locatie: Rotterdam
Opdrachtgever: Libeton i.s.m. Nieuw Vastgoed
Ontworpen door: JSA

Voor meer info: parkzicht16hoven.nl

Werkzaamheden S&W Consultancy

  • Toetsing verblijfsgebieden/ verblijfsruimten en overige ruimten
  • Equivalente daglichttoetreding bepaling conform de NEN 2057
  • Ventilatieberekening conform NEN 1087 + NPR 1088
  • Energieprestatieberekeningen conform NEN 7120
  • Toetsing brandveiligheid
  • Brandoverslagberekeningen
  • Berekening geluidwering gevels
  • Berekening nagalmtijd
  • Interne geluidwering
  • Geluidmetingen conform NEN 5077

Beeldrecht:
Libeton
JSA