contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

Sterrenberg

Projecten

Projecten van S&W Consultancy

Sterrenberg

Sjoerd Bakx

 

Projectinformatie

 

Sterrenberg in Huis ter Heide, een instelling voor mensen met een geestelijke handicap, moet een voorbeeld worden van ‘omgekeerde integratie’. Het is van oorsprong een klassieke zorginstelling in het bos, waar patiënten werden afgezonderd van de samenleving. Het afgelopen decennium was het beleid juist gericht op integratie in de samenleving. Dit bleek in de praktijk niet altijd te werken, en nu maakt het idee van ‘omgekeerde integratie’ opgang, waarbij ‘gewone’ mensen uit de samenleving gaan wonen in het bos, te midden van mensen met een verstandelijke beperking. De opdracht van Sterrenberg was het bestaande complex uit te breiden met nieuwe woningen en zorggebouwen, die deels bestemd zijn voor de reguliere markt en deels voor de zorgvragers.

 Het plan bouwt voort op het oorspronkelijke stedenbouwkundige plan, waarin het gebied is ingedeeld in drie wijken. Het uitgangspunt was om binnen de wijken stabiliteit en herkenbaarheid te creëren. Er is naar gebouwtypen gezocht die los van de letterlijke context een gemoedelijke sfeer hadden en tegelijkertijd ook heel herkenbaar zouden zijn. De drie kleine wijken refereren aan herkenbare oerbeelden. Kleuren spelen daarbij voor elke wijk een belangrijke rol. Het deelgebied Overtuinen heeft een formele opzet met een monumentale as rond een centrale bloementuin. De woningen in deze wijk zijn van oranjerode baksteen en doen denken aan de architectuur van Frank Lloyd Wright. Daarnaast ligt het gebied Bosranden, een villawijkje met gebogen straten en vrijstaande woningen in het groen. Hier zijn alle huizen van paarse baksteen met zwarte dakpannen. Het gebied de Hoven heeft een omsloten structuur. Hier zie je geschakelde woningen rondom binnenhoven en is de kleur overwegend okergeel. In dit gedeelte bevinden zich ook het bestaande hoofdgebouw en een centraal plein met de specifieke zorggebouwen en een aantal collectieve functies, waaronder winkels.

 De drie wijken worden door verschillende architecten uitgewerkt. De zorggebouwen in elke wijk moeten bijna onzichtbaar opgaan in de architectuur van de gewone huizen. Als je er loopt, moet de omgekeerde integratie volledig zijn.

 Projectnaam: Sterrenberg
Locatie: Huis Ter Heide
Opdrachtgever: Volker Wessels Vastgoed en Planoform Vastgoedontwikkeling
Ontworpen door: Soeters van Eldonk Architecten

 Voor meer info: www.soetersvaneldonk.nl

 

 Werkzaamheden S&W Consultancy

  • Toetsing verblijfsgebieden/ verblijfsruimten en overige ruimten
  • Ventilatie berekening conform de NEN 1087 en de NPR 1088 (incl. ventilatieverloop)
  • Equivalente daglichttoetreding bepaling conform de NEN 2057
  • Rc berekeningen conform de NEN 1068 en de NPR 2068
  • Milieuprestatie berekening
  • Rapportage brandveiligheid conform brandveiligheidsconcept beheersbaarheid van brand