contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

Oostpoort

Projecten

Projecten van S&W Consultancy

Oostpoort

Sjoerd Bakx

 

Projectinformatie

 

In het centrum van het Amsterdamse stadsdeel Oost/Watergraafsmeer, tussen de Linnaeusstraat, de Ringvaart en de spoorlijnen bij het Muiderpoortstation, wordt het project Polderweggebied gerealiseerd; de transformatie van een lang vergeten stukje industrieel verleden naar het nieuwe hart van het stadsdeel. Met behoud van, respect voor en creatief gebruik van de bestaande historische gebouwen zal het gebied uitgroeien tot een aantrekkelijk woon-, werk- en winkelgebied

 De opgave was manieren te vinden om het publiek te verleiden dit verborgen gelegen gebied vanaf de bestaande winkelstraat zo diep mogelijk in te gaan. Er is daarom niet alleen veel aandacht besteed aan een zo aantrekkelijk mogelijk aanbod van voorzieningen, maar ook aan de juiste plaatsing van publiekstrekkers en aan een afwisselende ruimtelijke beleving. Vanaf de Linnaeusstraat zijn zichtlijnen gemaakt naar de belangrijke plekken en gebouwen in het gebied. De principes van ‘serial vision’ en ‘provisional closure’ zijn toegepast om een gebied te creëren waarin bezoekers en gebruikers kunnen ronddwalen en telkens worden verrast. Straten en pleinen wisselen elkaar af, elke vrijftig meter is er een ander beeld gecreëerd.

 Onderdeel van het Polderweggebied is Oostpoort, een bouwblok met winkels, woningen en een ondergrondse parkeergarage. De winkelstraten rondom dit blok zijn smal (acht meter), ,als in een middeleeuws stadsweefsel, waardoor de nabijheid van de straatwanden kan worden gevoeld. Een belangrijk kenmerk van het plan is dat het winkelende publiek een rondlopende route kan volgen in plaats van een identieke heen- en terugweg. De parkeergarage onder het grote winkel- en woonblok is zodanig gelegen dat bezoekers van daaruit als vanzelf de complete winkelroute volgen.

Projectnaam: Oostpoort
Locatie: Amsterdam
Opdrachtgever: Ontwikkelings Combinatie Polderweggebied VOF en Projectbureau Polderweggebied
Ontworpen door: Soeters van Eldonk Architecten

 Voor meer info: www.soetersvaneldonk.nl

 

Werkzaamheden S&W Consultancy

  • Toetsing verblijfsgebieden/ verblijfsruimten en overige ruimten
  • Ventilatie berekening conform de NEN 1087 en de NPR 1088 (incl. ventilatieverloop)
  • Equivalente daglichttoetreding bepaling conform de NEN 2057
  • Energieprestatie berekening conform de NEN 7120
  • Rc berekeningen conform de NEN 1068 en de NPR 2068