contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

Keiretsu Europe

Projecten

Projecten van S&W Consultancy

Keiretsu Europe

Sjoerd Bakx

 

Projectinformatie

 

De uitdaging
Een uniek pand op een unieke locatie. Dat is het loft kantoor van Keiretsu Europe in Rotterdam. Het is gevestigd op een zichtlocatie langs de A13 vlakbij Rotterdam The Hague Airport. Hercuton heeft dit transparante gebouw met een oppervlakte van 4.016 m2 in nauwe samenwerking met de opdrachtgever gerealiseerd.

Loft architectuur maakt het verschil
Keiretsu Europe ontwikkelt creatieve en vernieuwende concepten waarmee ondernemers hun bedrijfsvisie en identiteit krachtig kunnen overbrengen. Zij staan voor creativiteit, transparantie en flexibiliteit. De uitdaging was om deze identiteit terug te laten komen in hun nieuwe pand. Het moest een stoer, creatief en natuurlijk gebouw geworden. Lean en mean. De keuze voor loft architectuur was daarom snel gemaakt. Kenmerkend voor een loft gebouw zijn grote ruimtes, hoge plafonds en veel licht. De industriële uitstraling en installaties maken onderdeel uit van de architectuur.

Aanvliegroute Rotterdam The Hague Airport
Na opdrachtverstrekking volgde een uitgebreide voorbereidingsperiode waarin Hercuton de eisen van zowel Keiretsu Europe als de gemeente Rotterdam vertaalde naar een sluitend ontwerp. Planning, budget, esthetiek en stedenbouwkundige eisen zijn in nauwe samenwerking op elkaar afgestemd. Een van de belangrijkste randvoorwaarden was de maximale bouwhoogte van 10 meter. Deze eis kwam voort uit de aanvliegroute van Rotterdam The Hague Airport. In overleg is de bouwhoogte geoptimaliseerd naar 10,5 meter.

Samen brainstormen
Keiretsu Europe en Hercuton hebben letterlijk met elkaar rond de tekentafel gezeten. Beiden kwamen met inventieve oplossingen om het kantoorpand optimaal te ontwikkelen. Hercuton heeft Keiretsu Europe gedurende het gehele traject uitgebreid geadviseerd en begeleid om tot dit prachtige eindresultaat te komen.

Op de dag nauwkeurig
Het werken met prefab beton vergt een zeer goede voorbereiding. Hercuton heeft het volledige proces in eigen beheer. Zij kunnen zelf onder meer de constructieve berekeningen, het tekenwerk en de vergunningsaanvragen verzorgen, maar ook het grondwerk de montage, afbouw en nazorg. Bijkomend voordeel is dat er dan snel keuzes gemaakt kunnen worden. Dit gebeurde ook bij de overleggen met Keiretsu Europe. En ondanks de zeer strakke bouwplanning heeft Hercuton het gebouw op de dag nauwkeurig opgeleverd.

Voorbereid op de toekomst
Eigenlijk hoefde alleen de scheiding tussen op slag en kantoorruimte brandwerend te zijn, maar het oog op de flexibiliteit van het gebouw zijn alle betonnen wanden zestig minuten brandwerend. Hierdoor is Keiretsu Europe verzekerd van een optimale brandwerendheid. Ook als er in de toekomst iets verandert aan de indeling.

Projectnaam: Keiretsu Europe
Locatie: Rotterdam
Opdrachtgever: Keiretsu Europe B.V.
Ontwerpen door: Hercuton B.V.

Voor meer info: www.hercuton.nl

 

Werkzaamheden S&W Consultancy

  • Toetsing verblijfsgebieden/ verblijfsruimten en overige ruimten
  • Ventilatie berekening conform de NEN 1087 en de NPR 1088 (incl. ventilatieverloop)
  • Equivalente daglichttoetreding bepaling conform de NEN 2057
  • Energieprestatie berekening conform de NEN 7120
  • Rc berekeningen conform de NEN 1068 en de NPR 2068