contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

Bowling Centrum

Projecten

Projecten van S&W Consultancy

Bowling Centrum

Sjoerd Bakx

 

Projectinformatie

 

Gerrit en Gert-Jan van Maanen zijn eigenaar van respectievelijk Bowlingcentrum Harderwijk en Bowlingcentrum Almere. Hercuton heeft beide complexen in een tijdsbestek van slechts 2 jaar gerealiseerd. Opvallende panden met een robuuste, solide uitstraling. Gebouwd in semi-loft en voorzien van de modernste technieken.

Met een oppervlakte van 2.964 m2 en maar liefst 24 bowlingbanen mag Bowling Almere zich met recht de op één na grootste bowlingbaan van Nederland noemen. Het pand is onder meer voorzien van een grand café, restaurant en buitenterras. Architectenbureau De Jonge uit Breda heeft het pand ontworpen. Bowling Harderwijk heeft een oppervlakte van 2.307 m2, beschikt over een sfeervol restaurantgedeelte en 12 bowlingbanen.

Meervoudig grondgebruik
Gezien de grootte van bowlingcentrum Almere was voldoende parkeergelegenheid een vereiste. Opvallend is dat er dubbel grondgebruik toegepast is. Door zowel parkeerruimte onder als naast het gebouw te voorzien zijn de vierkante meters bedrijfsgrond optimaal gebruikt. Dit leidt tot een hogere bebouwingsgraad en zodoende lagere huur- of koopkosten.

Op alle fronten vooruitdenken
Bowlingcentrum Almere en bowlingcentrum Harderwijk  onderscheiden zich met semi-loft. “De samenwerking met Hercuton is van meet af aan goed verlopen. Hun conceptmatige aanpak in combinatie met het product prefab beton bleek voor ons de juiste match. Bij de bouw van de complexen hebben we samen met Hercuton op alle fronten vooruitgedacht. Er is naar slimme oplossingen gezocht om onderscheidend en toekomstgericht te bouwen.” vertelt Gert-Jan van Maanen.

Spraakmakend
Meer dan bowlen. Dat is wat vader en zoon Van Maanen hun bezoekers beloven. Een bezoek aan beide bowlingcentra is dan ook een belevenis op zich. Het spraakmakende interieur in combinatie met de stoere, industriële betonlook draagt hier zeker aan bij. Gerrit van Maanen “De keuze voor betonbouw was vrij snel gemaakt. Het is degelijk, gaat tientallen jaren mee en beschikt over goede brandwerende eigenschappen. Bijkomend voordeel is de klimaatbeheersing. In de zomer is het heerlijk koel en in de winter zijn onze panden eenvoudig op temperatuur te houden.”

Projectnaam: Bowling Centrum
Locatie: Almere
Opdrachtgever: Tenpins B.V.
Ontworpen door: Architectenbureau De Jonge

 Voor meer info: www.hercuton.nl

 

Werkzaamheden S&W Consultancy

  • Rapportage brandveiligheid conform brandveiligheidsconcept beheersbaarheid van brand
  • Rapportage brandveiligheid
  • Bepaling opvang- en doorstroomcapaciteit van de vluchtweg
  • Rapportage brandoverslag