contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

Marecollege

Projecten

Projecten van S&W Consultancy

Marecollege

Sam Janzen

 

Projectinformatie

 

Vanwege Stedenbouwkundige ontwikkelingen binnen de gemeente Leiden, is het Marecollege naar een nieuw locatie verhuisd. Aan de Sumatrastraat is een bestaand school gebouw getransformeerd in het nieuwe Marecollege, een middelbare school voor 450 leerlingen.

24H-architecture is gevraagd een ontwerp te maken voor een 3800 m2 groot school gebouw dat gedeeltelijk in een bestaand recht door zee school gebouw uit de jaren 60 en deels in nieuwbouw is gerealiseerd.

De ontwerp strategie was om het bestaande gebouw een nieuw gezicht te geven met de nieuw te realiseren ruimtes, zowel aan de buitenkant als in het interieur. Een ‘lemniscaat’ vorm is aan het gebouw toegevoegd, zodat er een nieuwe entree ontstaat die leidt naar de nieuwe centrale hal waar alle dynamische bewegingen zijn geconcentreerd. De vorm maakt een gebaar van identiteit naar de openbare ruimte. In deze vorm bevinden zich speciale vrije school ruimtes zoals de Aula en Euritme, organisch koken, tekenen, schilderen en textiel werk. De lemniscaat is met natuurlijke leisteen bekleed, die van buiten naar binnen doorloopt, daarbij de beweging van de studenten ondersteund.

Het U U-vormige hoofdgebouw is aan de buitenzijde opgetrokken uit baksteen met houten details en zal in de nabije toekomst overgroeid worden door hedera. Aan de binnenhof, waar het centrale plein is gesitueerd, is de gevel voornamelijk van hardhouten geprofileerde strips opgebouwd die bladpatronen vormen met hun schaduw.

Alle 32 klaslokalen hebben een speciaal ontworpen houten plafond en een ‘frisse scholen’ systeem dat de leerlingen verse zuurstofrijke lucht levert voor maximale concentratie.

Projectnaam: Marecollege
Locatie: Leiden
Opdrachtgever: Marecollege
Ontworpen door: 24H Architecture

Voor meer info: www.24h.eu

 

Werkzaamheden S&W Consultancy

  • Rapportage brandveiligheid
  • Ondersteuning/sturing concept VO fase
  • Ondersteuning/sturing DO fase
  • Ondersteuning/sturing TO fase