contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

Projecten

Projecten van S&W Consultancy

Parkzicht 16-Hoven

Alex van der Linde

Het gebied tussen het centrum van Rotterdam en het vliegveld Zestienhoven wordt sinds enkele jaren ontwikkeld voor woningbouw. Met deze ontwikkeling wil de stad een aantrekkelijk buiten stedelijk en groen woonmilieu creëren, direct ten noorden van de stadsring. 

Binnen dit stedenbouwkundige plan, ontworpen door de dienst Stedenbouw van de gemeente Rotterdam, ontwerpt JSA een appartementengebouw met negen appartementen aan het einde van de Van der Duijn van Maasdamweg, met fenomenaal uitzicht op het aangrenzende park. Het park met haar schilderachtige waterpartijen vormt de groene long van deze nieuwe stadswijk. 

Het vier lagen hoge appartementengebouw ligt met de voorzijde aan de laan en grenst met de west- en zuidzijden aan het park. Deze tweezijdigheid is in het ontwerp goed benut. Aan de voorzijde heeft het gebouw een voorname en wat meer gesloten gevel, aan de achterzijde trapt het af en opent het gebouw zich volledig. Hier wordt het gekenmerkt door een informele uitstraling met grote terrassen die georiënteerd zijn op het park, het water en de zon. 

Het gebouw wordt gematerialiseerd in een donkere, blauwzwarte handvormsteen - in wisselende patronen - en grote witte kozijnen - deels voorzien van decoratieve ‘screens’ - in dambordpatroon in de gevel geplaatst. Hierdoor ontstaat een compact maar sculpturaal woongebouw, dat optimaal gebruik maakt van het mooiste uitzicht in Park Zestienhoven.

Read More

Kruittoren Tholen

Alex van der Linde

Op de prachtige locatie tegen het oude centrum en de haven aan komt een boeiende mix van stadsappartementen, torenappartementen en kadewoningen. Een geheel nieuwe impuls voor het gebied met goede parkeervoorzieningen en prachtige uitzichten!

Dit project is gelegen centraal in de stad Tholen met alle voorzieningen op loopafstand. Bovendien kortbij de A58 en de nieuwe A4 zodat onder andere Rotterdam ook op korte afstand gelegen is. Aan de voorzijde een bijzonder fraai uitzicht over de vest en om de hoek is de haven te vinden. Kortom, luxe wonen met weinig onderhoud en veel ruimte op een centrale plek!

Read More

Sea & City

Alex van der Linde

Een leuke uitdaging. Ontwerp een appartementengebouw op plek waar de Vlissingse binnenstad, Boulevard en Spuikom elkaar ontmoeten. Een diversiteit aan stedelijke invloeden met de historische Coosje Buskenstraat, het eigenzinnige Alhambra gebouw en trekpleister CineCity.

Deze complexe opgave vertaald naar een eenduidig volume welke haar oorsprong vindt in de naastgelegen herenhuizen aan de Coosje Buskenstraat. Het gebouw verbindt middels een doorlopende plint de herenhuizen met de kruising en het achterhuis aan de Kommedijk. Het volume wordt verder opgedeeld door een verticale bakstenen gevel die refereert aan de proportionering van de herenhuizen en een overgang vormt naar de horizontaliteit van de gebogen terrassen die het gebouw omsluiten.

De materialisatie is stoer en robuust, ingegeven door het karakter van Vlissingen als havenstad. De zorgvuldige detaillering en kleurstelling geven het gebouw een moderne en tijdloze uitstraling en maakt dat dit chique appartementengebouw past bij de beleving van Vlissingen als badplaats.

Sea & Cityis een appartementengebouw dat zich op deze unieke plek subtiel voegt binnen de omgeving en met een duidelijk eigen karakter aan alle zijden herkenbaar op zijn plek staat.

Het bouwplan betreft totaal 15 appartementen, 4 penthouses en een parkeerkelder.

Read More

Sportpark A4

Alex van der Linde

In Schiedam krijgt een uniek project gestalte: bovenop het tunneldak van rijksweg A4 worden een park en sportpark aangelegd. MoederscheimMoonen Architects werkte als onderdeel van een consortium van bouwers en ontwerpers aan het ontwerp van het totale park. Het betreft een complexe multidisciplinaire opgave; bovenop het tunnellichaam worden vier voetbalvelden en twee handbalvelden gerealiseerd doordat aan weerszijden van de tunnel betonnen luifelconstructies zijn aangebouwd. Onder deze luifels wordt geparkeerd en in de noordelijk gelegen luifel wordt een indoor atletiek-, honkbal- en cricketaccommodatie gemaakt. Tussen de opgetilde buitensportvelden wordt een groot sportverzamelgebouw gerealiseerd voor verschillende binnen- en buitensporten. Het gebouw is zoveel mogelijk in het hart van het park gepositioneerd om de connectie en de beleving met de sporten rondom zo goed mogelijk te maken. Het gebouw is als het ware een intermediair tussen het maaiveld en de circa zes meter hoger gelegen velden op het tunneldak. Om deze hoogte te overbruggen, manifesteert het gebouw zich vooral door het royaal vormgegeven terras dat zich op de eerste verdieping als verlengstuk van de horeca bevindt. Oplevering van het sportpark staat gepland voor medio 2016.

Read More

Oostpoort

Sjoerd Bakx

In het centrum van het Amsterdamse stadsdeel Oost/Watergraafsmeer, tussen de Linnaeusstraat, de Ringvaart en de spoorlijnen bij het Muiderpoortstation, wordt het project Polderweggebied gerealiseerd; de transformatie van een lang vergeten stukje industrieel verleden naar het nieuwe hart van het stadsdeel. Met behoud van, respect voor en creatief gebruik van de bestaande historische gebouwen zal het gebied uitgroeien tot een aantrekkelijk woon-, werk- en winkelgebied. De opgave was manieren te vinden om het publiek te verleiden dit verborgen gelegen gebied vanaf de bestaande winkelstraat zo diep mogelijk in te gaan. Er is daarom niet alleen veel aandacht besteed aan een zo aantekkelijk mogelijk aanbod van voorzieningen, maar ook aan de juiste plaatsing van publiekstrekkers en aan een afwisselende ruimtelijke beleving. Vanaf de Linnaeusstraat zijn zichtlijnen gemaakt naar de belangrijke plekken en gebouwen in het gebied. De principes van ‘serial vision’ en ‘provisional closure’ zijn toegepast om een gebied te creëren waarin bezoekers en gebruikers kunnen ronddwalen en telkens worden verrast. Straten en pleinen wisselen elkaar af, elke vrijftig meter is er een ander beeld gecreëerd.

Read More

Convento

Sjoerd Bakx

Convento biedt een plek waar je iedere dag met een prettig gevoel thuiskomt, de kinderen veilig buiten kunnen spelen en waar het drukke gehaaste leven op gepaste afstand blijft. Een plan met een uniek architectonisch karakter en een geweldige vorm van wonen. De straat Algarve, waaraan het complex gelegen is, heeft voldoende parkeergelegenheid en vormt door boombeplanting en fraaie hagen feitelijke de oprijlaan van Convento.

Read More

Sterrenberg

Sjoerd Bakx

 Sterrenberg in Huis ter Heide, een instelling voor mensen met een geestelijke handicap, moet een voorbeeld worden van ‘omgekeerde integratie’. Het is van oorsprong een klassieke zorginstelling in het bos, waar patiënten werden afgezonderd van de samenleving. Het afgelopen decennium was het beleid juist gericht op integratie in de samenleving. Dit bleek in de praktijk niet altijd te werken, en nu maakt het idee van ‘omgekeerde integratie’ opgang, waarbij ‘gewone’ mensen uit de samenleving gaan wonen in het bos, te midden van mensen met een verstandelijke beperking. De opdracht van Sterrenberg was het bestaande complex uit te breiden met nieuwe woningen en zorggebouwen, die deels bestemd zijn voor de reguliere markt en deels voor de zorgvragers.

Read More

Glashandel Emmery

Sjoerd Bakx

Hercuton heeft in Barendrecht een kantoor met bedrijfsruimte gerealiseerd. Het betreft een turn-key opdracht waarbij Hercuton de volledige ruwbouw incl. de afbouw van het kantoor, installaties, kraanbaan en infra verzorgt. De concurrerende prijs in combinatie met de goede begeleiding in het voortraject hebben zeker bijgedragen in de keuze voor Hercuton.

Read More

Bowling Centrum

Sjoerd Bakx

Gerrit en Gert-Jan van Maanen zijn eigenaar van respectievelijk Bowlingcentrum Harderwijk en Bowlingcentrum Almere. Hercuton heeft beide complexen in een tijdsbestek van slechts 2 jaar gerealiseerd. Opvallende panden met een robuuste, solide uitstraling. Gebouwd in semi-loft en voorzien van de modernste technieken. Met een oppervlakte van 2.964 m2 en maar liefst 24 bowlingbanen mag Bowling Almere zich met recht de op één na grootste bowlingbaan van Nederland noemen. Het pand is onder meer voorzien van een grand café, restaurant en buitenterras. Architectenbureau De Jonge uit Breda heeft het pand ontworpen. Bowling Harderwijk heeft een oppervlakte van 2.307 m2, beschikt over een sfeervol restaurantgedeelte en 12 bowlingbanen.

Read More

CLB

Sjoerd Bakx

Kantoor met assembly ruimte voor een specialist in de ontwikkeling, productie, installatie en service van geavanceerde unicare systemen. De opdrachtgever van dit bedrijfspand heeft in het begintraject 5 bouwbedrijven uitgenodigd. Zij kenden Hercuton via een relatie. De keuze voor Hercuton was vervolgens vrij snel gemaakt. 

Read More