contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

Projecten

Projecten van S&W Consultancy

Sea & City

Alex van der Linde

Projectinformatie

Een leuke uitdaging. Ontwerp een appartementengebouw op plek waar de Vlissingse binnenstad, Boulevard en Spuikom elkaar ontmoeten. Een diversiteit aan stedelijke invloeden met de historische Coosje Buskenstraat, het eigenzinnige Alhambra gebouw en trekpleister CineCity.

Deze complexe opgave vertaald naar een eenduidig volume welke haar oorsprong vindt in de naastgelegen herenhuizen aan de Coosje Buskenstraat. Het gebouw verbindt middels een doorlopende plint de herenhuizen met de kruising en het achterhuis aan de Kommedijk. Het volume wordt verder opgedeeld door een verticale bakstenen gevel die refereert aan de proportionering van de herenhuizen en een overgang vormt naar de horizontaliteit van de gebogen terrassen die het gebouw omsluiten.

De materialisatie is stoer en robuust, ingegeven door het karakter van Vlissingen als havenstad. De zorgvuldige detaillering en kleurstelling geven het gebouw een moderne en tijdloze uitstraling en maakt dat dit chique appartementengebouw past bij de beleving van Vlissingen als badplaats.

Sea & Cityis een appartementengebouw dat zich op deze unieke plek subtiel voegt binnen de omgeving en met een duidelijk eigen karakter aan alle zijden herkenbaar op zijn plek staat.

Het bouwplan betreft totaal 15 appartementen, 4 penthouses en een parkeerkelder.

Projectnaam: Sea & City
Locatie: Vlissingen
Opdrachtgever: Vastgoedontwikkeling VG-D
Ontworpen door: WTS Architecten

Voor meer info: https://www.vg-d.nl/seacity/

Werkzaamheden S&W Consultancy

  • Toetsing verblijfsgebieden/ verblijfsruimten en overige ruimten
  • Equivalente daglichttoetreding bepaling conform de NEN 2057
  • Ventilatieberekening conform NEN 1087 + NPR 1088
  • Energieprestatieberekeningen conform NEN 7120
  • Veiligheids- en Gezondheidsplan voor de ontwerpfase 

Sportpark A4

Alex van der Linde

In Schiedam krijgt een uniek project gestalte: bovenop het tunneldak van rijksweg A4 worden een park en sportpark aangelegd. MoederscheimMoonen Architects werkte als onderdeel van een consortium van bouwers en ontwerpers aan het ontwerp van het totale park. Het betreft een complexe multidisciplinaire opgave; bovenop het tunnellichaam worden vier voetbalvelden en twee handbalvelden gerealiseerd doordat aan weerszijden van de tunnel betonnen luifelconstructies zijn aangebouwd. Onder deze luifels wordt geparkeerd en in de noordelijk gelegen luifel wordt een indoor atletiek-, honkbal- en cricketaccommodatie gemaakt. Tussen de opgetilde buitensportvelden wordt een groot sportverzamelgebouw gerealiseerd voor verschillende binnen- en buitensporten. Het gebouw is zoveel mogelijk in het hart van het park gepositioneerd om de connectie en de beleving met de sporten rondom zo goed mogelijk te maken. Het gebouw is als het ware een intermediair tussen het maaiveld en de circa zes meter hoger gelegen velden op het tunneldak. Om deze hoogte te overbruggen, manifesteert het gebouw zich vooral door het royaal vormgegeven terras dat zich op de eerste verdieping als verlengstuk van de horeca bevindt. Oplevering van het sportpark staat gepland voor medio 2016.

Read More

Oostpoort

Sjoerd Bakx

In het centrum van het Amsterdamse stadsdeel Oost/Watergraafsmeer, tussen de Linnaeusstraat, de Ringvaart en de spoorlijnen bij het Muiderpoortstation, wordt het project Polderweggebied gerealiseerd; de transformatie van een lang vergeten stukje industrieel verleden naar het nieuwe hart van het stadsdeel. Met behoud van, respect voor en creatief gebruik van de bestaande historische gebouwen zal het gebied uitgroeien tot een aantrekkelijk woon-, werk- en winkelgebied. De opgave was manieren te vinden om het publiek te verleiden dit verborgen gelegen gebied vanaf de bestaande winkelstraat zo diep mogelijk in te gaan. Er is daarom niet alleen veel aandacht besteed aan een zo aantekkelijk mogelijk aanbod van voorzieningen, maar ook aan de juiste plaatsing van publiekstrekkers en aan een afwisselende ruimtelijke beleving. Vanaf de Linnaeusstraat zijn zichtlijnen gemaakt naar de belangrijke plekken en gebouwen in het gebied. De principes van ‘serial vision’ en ‘provisional closure’ zijn toegepast om een gebied te creëren waarin bezoekers en gebruikers kunnen ronddwalen en telkens worden verrast. Straten en pleinen wisselen elkaar af, elke vrijftig meter is er een ander beeld gecreëerd.

Read More

Convento

Sjoerd Bakx

Convento biedt een plek waar je iedere dag met een prettig gevoel thuiskomt, de kinderen veilig buiten kunnen spelen en waar het drukke gehaaste leven op gepaste afstand blijft. Een plan met een uniek architectonisch karakter en een geweldige vorm van wonen. De straat Algarve, waaraan het complex gelegen is, heeft voldoende parkeergelegenheid en vormt door boombeplanting en fraaie hagen feitelijke de oprijlaan van Convento.

Read More

Sterrenberg

Sjoerd Bakx

 Sterrenberg in Huis ter Heide, een instelling voor mensen met een geestelijke handicap, moet een voorbeeld worden van ‘omgekeerde integratie’. Het is van oorsprong een klassieke zorginstelling in het bos, waar patiënten werden afgezonderd van de samenleving. Het afgelopen decennium was het beleid juist gericht op integratie in de samenleving. Dit bleek in de praktijk niet altijd te werken, en nu maakt het idee van ‘omgekeerde integratie’ opgang, waarbij ‘gewone’ mensen uit de samenleving gaan wonen in het bos, te midden van mensen met een verstandelijke beperking. De opdracht van Sterrenberg was het bestaande complex uit te breiden met nieuwe woningen en zorggebouwen, die deels bestemd zijn voor de reguliere markt en deels voor de zorgvragers.

Read More

Glashandel Emmery

Sjoerd Bakx

Hercuton heeft in Barendrecht een kantoor met bedrijfsruimte gerealiseerd. Het betreft een turn-key opdracht waarbij Hercuton de volledige ruwbouw incl. de afbouw van het kantoor, installaties, kraanbaan en infra verzorgt. De concurrerende prijs in combinatie met de goede begeleiding in het voortraject hebben zeker bijgedragen in de keuze voor Hercuton.

Read More

Bowling Centrum

Sjoerd Bakx

Gerrit en Gert-Jan van Maanen zijn eigenaar van respectievelijk Bowlingcentrum Harderwijk en Bowlingcentrum Almere. Hercuton heeft beide complexen in een tijdsbestek van slechts 2 jaar gerealiseerd. Opvallende panden met een robuuste, solide uitstraling. Gebouwd in semi-loft en voorzien van de modernste technieken. Met een oppervlakte van 2.964 m2 en maar liefst 24 bowlingbanen mag Bowling Almere zich met recht de op één na grootste bowlingbaan van Nederland noemen. Het pand is onder meer voorzien van een grand café, restaurant en buitenterras. Architectenbureau De Jonge uit Breda heeft het pand ontworpen. Bowling Harderwijk heeft een oppervlakte van 2.307 m2, beschikt over een sfeervol restaurantgedeelte en 12 bowlingbanen.

Read More

CLB

Sjoerd Bakx

Kantoor met assembly ruimte voor een specialist in de ontwikkeling, productie, installatie en service van geavanceerde unicare systemen. De opdrachtgever van dit bedrijfspand heeft in het begintraject 5 bouwbedrijven uitgenodigd. Zij kenden Hercuton via een relatie. De keuze voor Hercuton was vervolgens vrij snel gemaakt. 

Read More

Steigereiland

Sjoerd Bakx

Kantoor met bedrijfsruimte. Van de 6 beschikbare kavels op IJburg heeft Hercuton er 4 bebouwd. De concurrerende prijs, bouwsnelheid en ervaring hebben een grote rol gespeeld bij de keuze voor Hercuton.

Read More

Pres International

Sjoerd Bakx

Hercuton heeft op industrieterrein Het Hoog in Nieuwkuijk een kantoor met bedrijfsruimte gerealiseerd. Geluidsisolatie speelt een grote rol bij dit project. De keuze voor beton is daarom logisch. Er is bijna geen bouwmateriaal dat zo goed geluid isoleert als beton. Dit werkt uiteraard van binnen naar buiten en vice versa. Daarnaast is de opdrachtgever erg te spreken over de uitstraling en degelijkheid van Hercuton gebouwen. Het feit dat Hercuton op hetzelfde industrieterrein gevestigd is, ervaart de opdrachtgever ook als een voordeel. Het is voor Hercuton alweer het 8e gebouw dat zij realiseren op dit industrieterrein. Het leuke hieraan is dat elk gebouw een eigen, unieke uitstraling én gebruikersdoel heeft. Zo treft u voorbeelden van gepolijst beton, loft architectuur, de combinatie beton / staal, architectonisch beton, glad beton met pigment, beton voorzien van een reliëf en beton voorzien van natuursteengranulaat. 

Read More