contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

Brandoverslag

Bouwhelp - FAQ

De -gratis- Helpdesk Bouwregelgeving is een open forum waar iedereen in de bouwbranche vragen kan stellen over o.a. het bouwbesluit. U aangeboden door S&W Consultancy, de specialist in bouwfysische berekeningen.

Brandoverslag

Sam Janzen

 

Vraag: Brandoverslag
Naam: Ruud (datum: 04-01-2012 07:30)

"Beste mensen,

Wij willen een tijdelijke kantoorunit naast een bestaand metselwerk gebouw (alleen begane grond) plaatsen, wat moet de minimale afstand tussen deze gebouwen zijn? Indien deze afstand 2,5m is, dien ik dan extra maatregelen te nemen?"


Reactie van Sjoerd Bakx  Bouwkundig adviseur

Reactie van Sjoerd Bakx
Bouwkundig adviseur

"De Weerstand tegen BrandDoorslag en BrandOverslag (wbdbo) tussen twee brandcompartimenten op hetzelfde perceel dient in geval van tijdelijke bouw ten minste 30 minuten te zijn (BB 2012 art. 2.86). Een afstand van 2,5 meter tussen de gebouwen is hoogstwaarschijnlijk niet voldoende om de wbdbo-eis van 30 minuten (conform NEN 6068) door afstand te realiseren. Mogelijk kan de tijdelijke kantoorunit samen met de bestaande bouw beschouwd worden als één brandcompartiment. In dat gevel geldt er geen wbdbo-eis tussen beide bouwwerken. De totale gebruiksoppervlakte van het brandcompartiment mag in dat geval niet groter zijn dan 1.000 m² (BB 2012 art. 2.83)."