contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

Ventilatieroosters

Bouwhelp - FAQ

De -gratis- Helpdesk Bouwregelgeving is een open forum waar iedereen in de bouwbranche vragen kan stellen over o.a. het bouwbesluit. U aangeboden door S&W Consultancy, de specialist in bouwfysische berekeningen.

Ventilatieroosters

Sam Janzen

 

Vraag: Ventilatieroosters in monumentaal pand
Naam: BK (datum: 10-01-2012 11:09)

"Beste,

Wat zijn goede en nette ventilatieroosters voor verbouwing van monumentaal pand met natuurlijke ventilatie?"


Reactie van Tom Beekman  Bouwkundig adviseur

Reactie van Tom Beekman
Bouwkundig adviseur

"Op de website van Alusta zou u kunnen kijken naar muur-, dak-, wangdempers, Muurdemper type monumenten, www.alusta.com.

Op basis van het Bouwbesluit 2012 mag voor een verbouwing worden uitgegaan van het rechtens verkregen niveau (BB 2012 art. 3.35). Voor luchtverversing betekent dit dat de kwaliteit van de verbouwing ten minste hetzelfde moet zijn als de bestaande toestand (conform de laatst verleende bouwvergunning), met als ondergrens de voorschriften voor bestaande bouw. Als in de bestaande situatie uitsluitend wordt geventileerd door middel van te openen ramen, dan mag de luchtverversing na de verbouwing ook door middel van te openen ramen worden gerealiseerd.

Het is echter wel aanbevolen om bij de gemeente te informeren of er een richtlijn is vastgesteld voor onderhoud en restauratie van Monumenten."