contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

EPC berekening

Bouwhelp - FAQ

De -gratis- Helpdesk Bouwregelgeving is een open forum waar iedereen in de bouwbranche vragen kan stellen over o.a. het bouwbesluit. U aangeboden door S&W Consultancy, de specialist in bouwfysische berekeningen.

EPC berekening

Sam Janzen

 

Vraag: EPC berekening sportfunctie
Naam: Ramon van der Zwet, van STOL Architecten (datum: 11-01-2012 09:31)

"Hallo,

Ik ben bezig met een Epc berekening van een club gebouw. Hierbij bevinden op de begane grond kleedkamers, technische ruimte en bergingen. Op de 1e verdieping komt een bijeenkomstfunctie met alcohol en een bijeenkomstfunctie overig.

Nu hebben we op de begane grond de thermische schil om alle kleedkamers gelegd alleen enkele beringen vallen buiten de schil. Mijn vraag is of wij deze bergingen mee moeten rekenen bij de sportfunctie of hiervan een overige gebruiksfunctie moeten maken?

Alvast Bedankt"


Reactie van Tom Beekman  Bouwkundig adviseur

Reactie van Tom Beekman
Bouwkundig adviseur

"De bergingen liggen buiten de thermische schil en zijn volgens NEN 7120 een aangrenzende onverwarmde ruimte (AOR). Daarmee vallen ze automatisch buiten de EPC begrenzing. De gebruiksoppervlakte van de bergingen wordt in de EPC-berekening niet meegenomen. De gebruiksfunctie van de bergingen is daarom niet van belang voor de EPC-berekening.

In principe is de aanvrager van de omgevingsvergunning vrij om te kiezen onder welke gebruiksfunctie deze bergingen vallen (in dit geval, sportfunctie, bijeenkomstfunctie, overige gebruiksfunctie of gemeenschappelijke ruimte)."