contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

EPC: ook een goedkopere hypotheek!

blogs

EPC: ook een goedkopere hypotheek!

Joël Bosch

De Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) geeft een indicatie hoe energiezuinig een woning is. Hoeveel energie wordt er gebruikt om een woning te verwarmen, ventileren en te verlichten? De EPC-waardes zijn vastgelegd in het Bouwbesluit voor nieuwbouwwoningen. Sinds 1 januari 2015 is de EPC-norm voor nieuwbouwwoningen 0,4.

2050 energieneutraal

Alle woningen in Nederland moeten vanaf 2050 energieneutraal zijn. Anders gezegd moet een woning dan net zoveel energie opwekken als verbruiken. Let wel: nieuwbouwwoningen moeten al vanaf 1 januari 2021 energieneutraal zijn! Dat betekent dat deze woningen nu al energiezuiniger gebouwd moeten worden. De energieprestatie-eisen voor nieuwbouwwoningen worden vanaf 2021 bovendien verder aangescherpt.

Gunstige hypotheek en korting

Het spreekt voor zich dat een woning met een laag EPC lage energiekosten met zich meebrengt en dat is aantrekkelijk voor de bewoner of koper van deze woning. Interessant is echter ook dat veel hypotheekverstrekkers gunstige voorwaarden bieden voor woningen met een laag EPC. Behalve besparing op de energienota levert een lage EPC zo dus ook een goedkopere hypotheek op. Zo wordt het belang van een lage EPC nog maar eens extra onderstreept. Hypotheekverstrekkers stellen uiteraard wel de nodige voorwaarden aan het verlenen van zo'n gunstige hypotheek. Vaak is er ook een korting te krijgen op het moment dat de woning energiezuiniger is geworden door verschillende aanpassingen. Het loont absoluut de moeite om de mogelijkheden te onderzoeken!