contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

Zo haalt u voordeel uit uw energielabel!

blogs

Zo haalt u voordeel uit uw energielabel!

Joël Bosch

Het energielabel wordt door veel bedrijven als een noodzakelijk kwaad gezien. Een formaliteit die alleen geld kost. Denk nu niet dat u niets hoeft met het energielabel, want per 1 januari 2023 moet elk kantoor groter dan 100 m2 minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een energie-index van 1,3 of beter. Voldoet het pand dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit. Dus toch een 'noodzakelijk kwaad' of 'noodzakelijk goed' zo u wilt. Noodzakelijk is het, dus het is zaak om zo goed mogelijk te profiteren van wat het energielabel te bieden heeft.

Zo geeft het energielabel voordelen!

Zo geven de Rabobank en ING Bank bijvoorbeeld een korting op de rente wanneer het energielabel C of hoger is. Dus: hoe beter het energielabel hoe lager de rente. Daarmee kan het energielabel met een lagere rente snel worden terugverdiend. Bij een lagere rente op de financiering van een bedrijfspand kan het ook interessant zijn om energiebesparende maatregelen te nemen. Niet alleen verdienen deze zich terug door de besparing op energie, en daarmee op energiekosten. Maar ook de korting op rente zorgt ervoor dat deze maatregelen nog aantrekkelijker worden.

Snellere verkoop

Op het moment dat een utiliteitsgebouw verhuurd of verkocht wordt, staat deze meestal op het internet. Bij de advertentie van het object is het tegenwoordig verplicht om het energielabel erbij weer te geven. Op deze manier kan de koper of de huurder een beter beeld vormen bij het energieverbruik van het utiliteitsgebouw. Binnen de Nederlandse markt zijn steeds meer bedrijven actief bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bij de huur of aankoop van een utiliteitsgebouw kan een gunstig energielabel utiliteitsbouw een belangrijke rol spelen in het beslissingsproces. Ook is aangetoond dat energiezuinige utiliteitsgebouwen een hogere verkoop- of verhuurprijs opleveren. Daarnaast is in het energielabel een aparte sectie opgenomen voor de mogelijkheden die u heeft omtrent het verduurzamen van uw utiliteitsgebouw. Deze mogelijkheden zullen, mits uitgevoerd, een hoger energielabel opleveren.

Nog niet overtuigd

Nog niet overtuigd van de noodzaak van een energielabel en de winst die er mee te halen valt? Bedenk dan dit. Sinds 1 januari 2015 is er de verplichting een energielabel te overleggen bij de verkoop of verhuur van een utiliteitsgebouw. Sinds 1 januari 2016 wordt er gecontroleerd of dat energielabel aanwezig is bij de verkoop of verhuur van een utiliteitsgebouw. Is dit energielabel niet voorhanden, dan kan de notaris een transactie blokkeren of kan er een boete opgelegd worden die kan oplopen tot € 20.250,- door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Welke kosten zou u liever maken?