contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

Energieprestatievergoeding biedt kansen

blogs

Energieprestatievergoeding biedt kansen

Jeroen Stephan

Een Energieprestatievergoeding (EPV) is een schriftelijke overeenkomst, met een betalingsverplichting van de huurder aan de verhuurder. De EPV staat voor een gegarandeerde energieprestatie van de woonruimte door energiebesparende en energieleverende maatregelen. Oftewel: de EPV is een vergoeding die huurders betalen voor een (bijna) nul-op-de-meter-woning (NOM). Verhuurders krijgen zo een deel terug van hun investeringen om van sociale huurwoningen NOM-woningen te maken. Zo worden verhuurders gestimuleerd om woningen energiezuinig te renoveren. 

Netto Warmtevraag

De hoogte van de EPV kan verschillen en is afhankelijk van de Netto Warmtevraag van de woning. Een lage Netto Warmtevraag (in kWh/m²) biedt de mogelijkheid tot een hogere EPV. Na oplevering van de nieuwe of gerenoveerde woning wordt de Netto Warmtevraag berekend volgens de BRL9500-05 en ISO 82.5.

Controle

Dit werk wordt gedaan door een erkende EPA-adviseur. Hij controleert of de onderdelen die deel uitmaken van de berekening voor de Netto Warmtevraag van de woning conform regels zijn uitgevoerd. Denk daarbij aan de kwaliteit van de thermische schil, de luchtdichtheid en ventilatie. Ook de hoeveelheid energie die de woning opwekt, moet de verhuurder (laten) meten.

EPV en huur

Na goedkeuring spreken de huurder en verhuurder samen de hoogte van de EPV af, maar die mag niet hoger zijn dan wettelijk voorgeschreven. De huurder krijgt van de verhuurder elk jaar door hoeveel energie de woning opwekt; de EPV staat los van de huur (en daarmee huurtoeslag).

Geïnteresseerd in het benutten van de mogelijkheden die de EPV biedt? Dan heeft u een rapport Netto Warmtevraag nodig. Uiteraard maakt S&W die rapporten.