contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

Veilig in de festivaltent

blogs

Veilig in de festivaltent

Jeroen Stephan

De grote tenten op festivals en evenementen: we kennen ze allemaal. Ook voor deze tijdelijke constructies gelden eisen ten aanzien van de brandveiligheid. Momenteel is de gemeente waar het evenement wordt gehouden de regelgever, met als gevolg dat de regels per gemeente sterk kunnen verschillen. Er is geen landelijke lijn en dus onduidelijkheid, maar ook een gebrekkige rechtszekerheid en rechtsgelijkheid. Komt nog bij dat verhuurders een grote administratieve last meedragen. Oftewel: dat moet anders.

Landelijk uniform

En het gaat binnenkort anders. De 'AMvB brandveilig gebruik overige plaatsen' treedt definitief per 1 januari 2018 in werking. Dat zou eigenlijk al per 1 juli 2017 zo zijn, maar omdat die datum middenin het festivalseizoen viel, is de invoering van de maatregel een half jaar uitgesteld. Toch gebeurt er in de wintermaanden ook nog genoeg in dit kader. Denk aan kerstmarkten, een 'winterwonderland' en schaatsbanen. Zeker als het evenement over de jaarwisseling loopt, is het zaak om de regels al voor 1 januari toe te passen.

Voordelen

Voor verhuurders en organisatoren is de maatregel fijn. Ook voor adviesbureaus trouwens. Dankzij de AMvB ontstaat uniformiteit: de lokale verschillen in de brandveiligheidsvoorschriften worden opgeheven. Het ministerie van Veiligheid en Justitie streeft er naar de tekst uiterlijk 1 oktober in het Staatsblad te hebben gepubliceerd. Tot 1 januari blijft de brandbeveiligingsverordening van kracht.