contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

Ventileren moet!

blogs

Ventileren moet!

Jeroen Stephan

Frisse lucht: iedereen die lange tijd in een afgesloten ruimte zit, herkent de behoefte. Zeker met de zomer voor de deur. Toch is de lucht in nieuw opgeleverde huizen vaak van matige kwaliteit. Dat geldt voor zo’n 80 procent van deze huizen. Hoe kun je het meten (dus weten) en wat kun je er aan doen?

Frisse lucht moet

Oude huizen hebben vaak voldoende kieren om het binnenshuis te ventileren. Maar veel nieuwe huizen hebben die ‘automatische’ ventilatie niet en hebben te maken met een luchtkwaliteit die snel verslechtert. Daar zijn verschillende redenen voor. We ademen en zetten zo zuurstof om in kooldioxide. Koken, bakken, wassen en douchen zorgen voor veel vocht in de lucht. Straling, gassen en micro-organismen zijn overal om ons heen. Schimmels en huisstofmijt vinden zo’n benauwde, vochtige omgeving heerlijk en zorgen voor hoest, chronische verkoudheid, hoofdpijn en/of vermoeidheid. Dus: ventileren moet voor een gezonde lucht. Maar ook luchttechnische installaties laten vaak te wensen over.

Meten is weten

De noodzaak om te meten wordt groter met de aanstaande nieuwe wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Aannemers en onderaannemers als installateurs moeten volgens deze wet aantonen dat de opgeleverde woning aan de gestelde kwaliteitseisen voldoet. Daar valt luchtkwaliteit ook onder. Dat betekent roosters in de gevels, afzuigingskanalen en zelfsturende roosters met sturing door CO2-sensoren. De enige goede manier van meten is met een luchtdebietmeter met nuldrukcompensatie, zoals de DIFF Automatic. Dit is conform de Bouwbesluit normen 1087/8087. We gebruiken deze methode voor het inregelen en controleren van toe- en afvoerventielen en roosters in woning- en utiliteitsbouw. Frisse lucht verzekerd.

Meer weten

Wij van S&W:

- maken nauwkeurige ventilatieberekeningen vooraf

- controleren bij oplevering of ook daadwerkelijk de juiste hoeveelheden luchttoevoer zijn gehaald

Zeker weten of de opgeleverde woningen en kantoren aan de juiste eisen voldoen?

Neem dan hier contact met ons op.