contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

Kantoren met energielabel D t/m G vanaf 2023 verboden

blogs

Kantoren met energielabel D t/m G vanaf 2023 verboden

Jeroen Stephan

Kantoren moeten vanaf 2023 minstens energielabel C hebben. Panden met het label D t/m G zijn straks wettelijk verboden. Met uitzondering van kleine kantoren en monumentale gebouwen.

Als het aan de Nederlandse overheid ligt,  behoren kantoren met het energielabel D t/m G vanaf 2023 tot het verleden. Doel: energie besparen, duurzamere panden realiseren. Als eigenaar moet je voor die tijd een gebouw energiezuiniger maken. Door het aanpassen van installaties bijvoorbeeld, als het gaat over kantoren met het label D,E of F. Voor panden met energielabel G zijn strengere maatregelen nodig, zoals glas- of dakisolatie.

Kantooreigenaren investeren 860 miljoen euro

Naar schatting moeten kantooreigenaren gezamenlijk 860 miljoen euro investeren in ‘groene’ oplossingen. Volgens het ministerie van Wonen en Rijksdienst leveren de maatregelen een energiebesparing van 8 petajoule op. Terugverdientijd ligt tussen de 3 en 6 jaar, schat het ministerie.  
 
De verplichting voor minstens energielabel C geldt voorlopig alleen voor kantoorpanden - kleine kantoren en monumentale panden uitgezonderd. Naar het energiezuiniger maken van winkels, scholen, zorginstellingen, musea en sporthallen wordt onderzoek gedaan. 

Meer dan 50.000 kWh of 25.000m3 gas verbruikt?

Let wel, als bedrijf moet je nu al maatregelen nemen als je meer dan 50.000 kWh of 25.000m3 gas verbruikt en de terugverdientijd onder de vijf jaar ligt. Toezichthouders van de overheid controleren of je als kantooreigenaar aan deze eisen voldoet.
 
Voldoet jouw kantoor aan de toekomstige wettelijke eisen? S&W Consultancy stelt energielabels op.