contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

Per 1 januari geldt een milieuprestatie-eis!

blogs

Per 1 januari geldt een milieuprestatie-eis!

Jeroen Stephan

Het maken van een milieuprestatieberekening is voor alle woningen en kantoorgebouwen groter dan 100 m2 al sinds 1 januari 2013 verplicht. Tot nu werd er geen grens gesteld aan de maximale uitkomst van deze berekening, maar dat gaat per 1  januari 2018 veranderen. 

1 euro/m2/jaar

De nieuwe grenswaarde voor de MPG (Milieu Prestatie Gebouwen) wordt hoogstwaarschijnlijk vastgesteld op 1 euro per m2 bvo per jaar. Hoogstwaarschijnlijk, omdat de invoering nog niet helemaal is beklonken, maar het is voor leveranciers wel zaak om hun zaken op dit gebied in orde te hebben of er direct actie op te ondernemen. Het gaat daarbij om de MRPI-certificaten.

Prestatie-eis

Na een lange aanloop van enkele jaren (de MPG stond al in 2013 in het Bouwbesluit) is het nu dus tijd voor het laatste deel van de estafette: een prestatie-eis in de bouwregelgeving. Behalve dat er geen maximale grenswaarde was vastgesteld, werd er door gemeenten nauwelijks op de MPG gecontroleerd en al helemaal niet gehandhaafd. BREEAM en GPR Gebouw zijn al verder en belonen milieuvriendelijke keuzes met punten. Een keiharde wet was het echter nog niet, maar dat gaat veranderen. Grote adviesbureaus geven aan dat de MPG een prima tool is allerlei gebouwtypen hiermee te beoordelen. En dat gaat dus ook gebeuren.

Correctie

Overigens, als bij de berekening van de MPG gebruik wordt gemaakt van de Nationale Milieudatabase release 2.0 of hoger, is het nodig om van de uitkomsten die uit de goedgekeurde rekentools komen 0,4 punt af te trekken voor de maatgevende grenswaarde. Deze correctie  wordt met een nieuwe release van de Nationale Milieudatabase hersteld.