contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

Heeft uw kantoorgebouw het juiste energielabel?

blogs

Heeft uw kantoorgebouw het juiste energielabel?

Jeroen Stephan

Ongelooflijk maar waar: op dit moment voldoet 80 procent van de kantoorgebouwen in Nederland niet aan de energie-eisen die vanaf 1 januari 2023 gelden. Kantoorpanden die op deze datum niet minstens energielabel C hebben, mogen niet meer verhuurd worden. En sterker: huurders die dan in het pand zitten, moeten er dan zelfs uit. Natuurlijk, het duurt nog vijf jaar, maar het probleem is duidelijk zichtbaar aan de horizon.

Ook huurders opgelet!

Verhuurders schuiven de te nemen maatregelen voor zich uit of zijn zich nauwelijks bewust van het feit dat ze over vijf jaar wel eens een flink probleem kunnen hebben. Huurders reageren over het algemeen helemaal laconiek: zij zien het als een probleem van de verhuurder. Maar nogmaals: als het gebouw op 1 januari 2023 niet voldoet, zullen zij het pand moeten verlaten.

Waarom nu?

2023 klinkt nog ver weg. Maar er moet veel gebeuren. Als iedere eigenaar van een kantoorgebouw tot het laatste moment wacht, gaat het niet op tijd lukken. Komt nog bij dat de combinatie van schaarste en druk de prijs behoorlijk op gaat voeren. Bovendien is het nu al mogelijk om een indicatie te krijgen van de kosten. Logisch dat zaken als ouderdom van het pand en oppervlakte een rol spelen en die kosten kunnen dus behoorlijk uiteenlopen.

Nu al!

Komt nog bij dat gebouwen nu al moeten voldoen aan het Besluit energieprestatie gebouwen, een doorvertaling van de Europese Energy Performance of Buildings Directive. Dat betekent dat gebouwen bij oplevering, verkoop en verhuur een geldig energielabel hebben. Hiertoe moet de eigenaar een gecertificeerd bureau inschakelen dat een energielabel kan opstellen voor een utiliteitsgebouw. Bij een inspectie zijn onlangs forse boetes uitgedeeld aan eigenaren van kantoorpanden die niet aan de regel voldeden.

Goed om te weten dat S&W Consultancy kan helpen om het juiste energielabel te verkrijgen. Informeer eens naar de mogelijkheden!