contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

Toeslag voor energiezuinige woning

blogs

Toeslag voor energiezuinige woning

Joël Bosch

De Energieprestatievergoeding (EPV) maakt de bouw van energiezuinige woningen aantrekkelijker. Verhuurders kunnen een toeslag vragen aan hun huurders, omdat die veel lagere energiekosten betalen. S&W laat zien of een pand aan de EPV-eisen voldoet en berekent de hoogte van de toeslag. 

De EPV-regeling, sinds 1 september 2016 van kracht, geldt voor de ontwikkeling van bijvoorbeeld nul-op-de-meter-woningen. Nieuwbouw en renovatie. Deze ‘groene’ woningen gebruiken minder energie dan ze opwekken. Door goede isolatie, slimme installaties en zonnepanelen bijvoorbeeld. Met als resultaat dat huurders nauwelijks tot geen energiekosten betalen. Verhuurders kunnen dankzij de EPV-regeling een toeslag vragen aan de huurder, voor de energiezuinigheid van de woning.

Hoogte Energieprestatievergoeding

S&W laat zien aan welke eisen een woning moet voldoen om in aanmerking te komen voor zo’n toeslag en berekent het bedrag. Voor projectontwikkelaars en woningcorporaties scheelt dat een hoop tijd en rekenwerk. Daarnaast levert S&W alle gegevens voor de rapportage Netto Warmtevraag, een verplicht rapport in de EPV-regeling.