contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

De nZEB-tool voor betere berekening energiezuinige gebouwen

blogs

De nZEB-tool voor betere berekening energiezuinige gebouwen

Make Marketing

Met de rekentool nZEB (nearly Zero Energy Building) kunnen bouwpartijen toekomstige energieprestaties van gebouwen nauwkeuriger in kaart brengen dan met de huidige EPG. Alle betrokken partijen - bewoners, corporaties, ontwikkelaars etc. - krijgen daardoor een beter beeld van het energieverbruik.
 

De nZEB-tool, gebaseerd op de succesvolle PHPP-berekening, geeft in het ontwerp een realistisch beeld van het toekomstige energieverbruik van panden en woonconcepten. Architecten, adviseurs, ontwikkelaars en bouwers kunnen met de rekenmethode  energiezuinige gebouwen integraal doorrekenen. Nu gebeurt dat met de Energieprestatienorm voor gebouwen (EPG), uitgedrukt in de Energieprestatiecoëfficiënt. De EPG (NEN7120) is bijvoorbeeld niet helemaal geschikt voor de berekening van zeer energiezuinige panden, zoals nul-op-de-meterwoning en Active House. Als het aan de Europese en Nederlandse overheid ligt, verrijzen er vanaf 2020 alleen nog (bijna) energieneutrale gebouwen.
 
nZEB ook voor bestaande panden en renovaties
Nearly Zero Energy Building geeft internationaal de energieprestatie van energiezuinige gebouwen aan. De energieprestatie is uitgedrukt in kWh per m2. De nZEB-tool neemt onder meer de douche-WTW, warmtepompen, pv-panelen en heatpipes mee in de berekening. De rekentool is niet alleen geschikt voor energiezuinige woningen die nog gebouwd worden, ook voor bestaande panden. En voor renovaties. 
 
S&W gebruikt de nZEB-tool voor de energieberekening van bouw- en renovatieprojecten. Neem voor meer informatie contact met op.