contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

NORM 6060:2015 BRANDVEILIGHEID GROTE BRANDCOMPARTIMENTEN DEFINITIEF

blogs

NORM 6060:2015 BRANDVEILIGHEID GROTE BRANDCOMPARTIMENTEN DEFINITIEF

Jeroen Stephan

NEN 6060 is definitief. Deze  norm is de opvolger van het reken- en beslismodel ‘Beheersbaarheid van Brand’. De nieuwe norm kan gebruikt worden voor zowel bestaande- als nieuwbouw. De norm mag niet toegepast worden voor zogenaamde slaapfuncties.

Naast de vier pakketten (I t/m IV) voor het beperken van de uitbreiding van brand zijn er ook pakketten opgenomen voor de gelijkwaardige invulling van de toelaatbare loopafstand tot de uitgang van het (sub)brandcompartiment. 

Net als bij reken- en beslismodel Beheersbaarheid van Brand 2007wordt de maximale grootte van een brandcompartiment volgens NEN 6060 bepaald met een berekening van de vuurlast. Verschil met de reken- en beslismodel is echter dat  bij nieuwe industriële gebouwen nu een hogere vuurlast mag worden aangehouden dan bij andere functies.  Ook zijn de eisen m.b.t. verbindingen tussen compartimenten en compartimenten boven het grote brandcompartiment aangepast.