contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

Luchtdichtheidsmeting voor ‘groener’ pand

blogs

Luchtdichtheidsmeting voor ‘groener’ pand

Joël Bosch

Hoe beter de luchtdichtheid van een gebouw of woning, hoe lager het energieverbruik. Een luchtdichtheidsmeting of blowerdoortest controleert of een pand aan de luchtdichtheidseisen (QV10) voldoet.

Luchtdichtheid (NEN 2686, NEN-EN 13829) speelt een steeds belangrijkere rol bij de energiezuinigheid van panden. Zowel bij nieuwbouw als renovatie. Voldoende luchtdichtheid zorgt voor minder energie- en warmteverlies. Luchtdichtheidscontroles worden bovendien dikwijls geëist bij Energielabels, EPC-berekeningen en BREEAM. Controle van de luchtdichtheid kan al in de ruwbouwfase gebeuren. Luchtlekken bij aansluitingen en kieren en naden komen dan in een vroeg stadium aan de oppervlakte en kunnen meteen hersteld worden.

Blowerdoortest controleert luchtdichtheid

Een luchtdichtheidsmeting of blowerdoortest controleert de luchtdichtheid van een gebouw. In een van de deurkozijnen komt een meetframe met daarin een ventilator, die het gebouw op onder- en of overdruk zet. Vervolgens worden bij verschillende drukverschillen gemeten hoeveel lucht het gebouw in- of uitstroomt.

S&W voert blowerdoortesten uit.