contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

Geluid meten is weten

blogs

Geluid meten is weten

Make Marketing

Geluidsmetingen en akoestische onderzoeken laten zien of een gebouw aan de akoestische eisen voldoet. Zodat gebruikers en omwonenden na oplevering geen last van elkaar hebben. Of van verkeer dat buiten passeert. 

Geluidsmetingen brengen voor oplevering het ‘lawaai’ in en rond een gebouw of project in kaart. Ze leggen bovendien verbeterpunten bloot. Handig voor ontwikkelaars die een milieuvergunning willen verkrijgen. Of voor aannemers die nieuwe woningen in de buurt van een spoorlijn bouwen. Ook voor horecagelegenden kunnen geluidmetingen van pas komen. Voor informatie over hoe hard de muziek mag zonder dat de buurt er hinder van ondervindt bijvoorbeeld.  


Lucht- en contactgeluid

In het Bouwbesluit staan eisen geformuleerd als het gaat over de overdracht van geluid tussen woonfuncties onderling en tussen woonfuncties en verschillende utiliteitsfuncties. Luchtgeluid (stemgeluid, radio, fluit), rechtstreeks afkomstig van de bron, zorgt voor trilling in de lucht en scheidingsconstructie. Contactgeluid komt van een bron die een constructie (wand, vloer) in trilling brengt ( voetstappen, slaande deuren). De overdracht van geluid is ook afhankelijk van de zogeheten flankerende overdracht en omloopgeluid. 

S&W is specialist in geluidsmetingen en akoestische onderzoeken. Neem voor meer info contact met ons op.