contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

Aftellen: Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen op komst

blogs

Aftellen: Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen op komst

Jeroen Stephan

Toezicht op het werken volgens bouwvoorschriften verschuift van de gemeente naar private partijen. Deze verandering komt voort uit de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen, die in 2017 gefaseerd in werking treedt.
 
Doel van de aanstaande wetswijziging: de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het eindproduct bij bouwpartijen leggen en de positie van de consument versterken. Zodat een helder inzicht ontstaat welke partij verantwoordelijkheid draagt voor de bouw en eventuele gebreken. Met snellere doorlooptijden, duidelijke aansprakelijkheid en minder juridisch getouwtrek als gevolg. Bouwconsumenten krijgen achteraf dan geen gebreken of extra kosten op hun bordje. De bouwer blijft aansprakelijk voor gebreken na oplevering.
 
Partijen vastleggen die kwaliteit leveren

Belangrijkste verandering: de rol van de gemeente als toezichthouder op het werken volgens bouwvoorschriften verdwijnt. Voor het verkrijgen van een vergunning moet de aanvrager aangeven welke onafhankelijke partij verantwoordelijk is voor de kwaliteitsborging. Er kan alleen toezicht gehouden worden door een gecertificeerde partij die een daarvoor een erkend instrument moet gebruiken. Zoals de BRL 5019 Deze nieuwe manier van kwaliteitsborging geldt vanaf 2018. Voor grondgebonden woningen, zoals eengezinswoningen, gelden de nieuwe regels straks het eerst. Voor corporaties betekenen de veranderingen bijvoorbeeld dat het steeds belangrijker wordt partijen vast te leggen die aantoonbaar kwaliteit leveren.
 
De Tweede Kamer praat begin november verder over invulling van de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Stephan.