contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

blogs

Brandoverslag: dit zijn de regels!

Jeroen Stephan

De verticale afstand tussen gevelopeningen moet voldoende groot zijn, om brandoverslag tussen boven elkaar gelegen brandcompartimenten te voorkomen. Er wordt vaak gedacht dat hiervoor vuistregels zijn; dat er geen sprake is van brandoverslag bij een onderlinge afstand van meer dan 0,8 meter wordt aangehouden.

Read More

'Goed werk voor een goede prijs'

Jeroen Stephan

“Wij werken al lange tijd met S&W Consultancy samen. Wat we vooral als heel prettig ervaren, is de flexibiliteit. Onze opdrachtgevers krijgen gaandeweg een project soms andere ideeën, of zijn er nog niet helemaal uit. S&W Consultancy zoekt dan samen met ons naar oplossingen, bijvoorbeeld in de planning”, vertelt Toine van Ekeren. Toine is projectleider-engineer bij Hercuton, totaalaanbieder in turnkey bedrijfshuisvesting. S&W Consultancy verzorgt voor Hercuton toets- en bouwbesluiten, berekeningen rond daglichttoetreding, ventilatie, ruimteoppervlakte, maar ook EPC-berekeningen en brandrapporten. “Een enkele keer ook nog geluidsberekeningen. S&W Consultancy levert goed werk voor een goede prijs. Niet onbelangrijk.”

Read More

'Voor alles wordt een oplossing gezocht'

Jeroen Stephan

Guido Verhagen is directeur/eigenaar van Building4you, een projectontwikkelaar uit Heerhugowaard. Building4you realiseert momenteel appartementencomplexen in Amsterdam. “S&W Consultancy verzorgt daarvoor alle rapportages. Denk aan een energieprestatieberekening, bouwbesluitberekening, milieuprestatieberekening, geluidsrapportages, rapportage brandveiligheid en -overslag. Onze huidige projecten zijn in Amsterdam en daar heb je met veel regels en eisen te maken.”

Read More

Ventilatie-installatie nu checken!

Joël Bosch

Met een VPK of Ventilatie Prestatie Keuring krijgt u antwoord op de vraag of het ventilatiesysteem op een goede manier is ontworpen en geïnstalleerd. Een VPK maakt namelijk duidelijk welke prestaties het systeem levert. Een ontwikkelaar of woningcorporatie kan zo achteraf checken of het ventilatiesysteem voldoet aan de eisen uit het Bouwbesluit.

Read More

Heeft uw kantoorgebouw het juiste energielabel?

Jeroen Stephan

Ongelooflijk maar waar: op dit moment voldoet 80 procent van de kantoorgebouwen in Nederland niet aan de energie-eisen die vanaf 1 januari 2023 gelden. Kantoorpanden die op deze datum niet minstens energielabel C hebben, mogen niet meer verhuurd worden. En sterker: huurders die dan in het pand zitten, moeten er dan zelfs uit. Natuurlijk, het duurt nog vijf jaar, maar het probleem is duidelijk zichtbaar aan de horizon.

Read More

Veilig in de festivaltent

Jeroen Stephan

De grote tenten op festivals en evenementen: we kennen ze allemaal. Ook voor deze tijdelijke constructies gelden eisen ten aanzien van de brandveiligheid. Momenteel is de gemeente waar het evenement wordt gehouden de regelgever, met als gevolg dat de regels per gemeente sterk kunnen verschillen. 

Read More

Ventileren moet!

Jeroen Stephan

Frisse lucht: iedereen die lange tijd in een afgesloten ruimte zit, herkent de behoefte. Zeker met de zomer voor de deur. Toch is de lucht in nieuw opgeleverde huizen vaak van matige kwaliteit.

Read More

Meer duurzame gebouwen, minder CO2-uitstoot

Jeroen Stephan

Tijd om de mouwen op te stropen als het gaat over het verduurzamen van gebouwen en nieuwbouwprojecten, want bijna 40% van de CO?-uitstoot komt uit de gebouwde omgeving. ‘Vergroening’ van de bestaande vastgoedportefeuille leidt tot een schonere wereld. Net als de bouw van energieneutrale of energieopwekkende gebouwen middels BREEAM-NL. 

Read More

Strengere eis Milieuprestatieberekening vanaf 2018

Jeroen Stephan

Voor de bouw van een nieuwe woning of kantoorgebouw is een Milieuprestatieberekening verplicht. Deze toont de milieubelasting van de gebruikte materialen: van winning van grondstoffen tot en met de sloop van het gebouw en eventueel hergebruik van producten en materialen. Vanaf 2018 moet de Milieuprestatieberekening voldoen aan de eis dat het resultaat kleiner is dan 1. Wat betekent dat?

Read More

Wijzigingen Bouwbesluit per 1-7-2017

Jeroen Stephan

Let op: Het Bouwbesluit wijzigt per 1-7-2017 op een aantal punten. Een afdeling Elektronische communicatie (6.14) wordt bijvoorbeeld toegevoegd, waarin een toegangspoort voor elektronische communicatie staat voorgeschreven. De eisen aan de ruimte waarin dit toegangspunt moet zijn gelegen komen overeen met de eisen van de meterruimte.

Read More