contact

U kunt het formulier hiernaast gebruiken om contact op te nemen.

Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0118 44 22 70.

Onze adresgegevens vindt u hier.

Gildeweg 39a
Vlissingen
Nederland

(0118) 442270

Uw bouwkundige berekeningen en controles snel en accuraat. Altijd volgens de actuele regelgeving en de recente ontwikkelingen. Als bouwkundig ingenieursbureau in de woning- en utiliteitsbouw vult S&W Consultancy u perfect aan. Passend binnen uw tempo en hoge kwaliteitsnormen.

blogs

Ventileren moet!

Jeroen Stephan

Frisse lucht: iedereen die lange tijd in een afgesloten ruimte zit, herkent de behoefte. Zeker met de zomer voor de deur. Toch is de lucht in nieuw opgeleverde huizen vaak van matige kwaliteit.

Read More

Meer duurzame gebouwen, minder CO2-uitstoot

Jeroen Stephan

Tijd om de mouwen op te stropen als het gaat over het verduurzamen van gebouwen en nieuwbouwprojecten, want bijna 40% van de CO?-uitstoot komt uit de gebouwde omgeving. ‘Vergroening’ van de bestaande vastgoedportefeuille leidt tot een schonere wereld. Net als de bouw van energieneutrale of energieopwekkende gebouwen middels BREEAM-NL. 

Read More

Strengere eis Milieuprestatieberekening vanaf 2018

Jeroen Stephan

Voor de bouw van een nieuwe woning of kantoorgebouw is een Milieuprestatieberekening verplicht. Deze toont de milieubelasting van de gebruikte materialen: van winning van grondstoffen tot en met de sloop van het gebouw en eventueel hergebruik van producten en materialen. Vanaf 2018 moet de Milieuprestatieberekening voldoen aan de eis dat het resultaat kleiner is dan 1. Wat betekent dat?

Read More

Wijzigingen Bouwbesluit per 1-7-2017

Jeroen Stephan

Let op: Het Bouwbesluit wijzigt per 1-7-2017 op een aantal punten. Een afdeling Elektronische communicatie (6.14) wordt bijvoorbeeld toegevoegd, waarin een toegangspoort voor elektronische communicatie staat voorgeschreven. De eisen aan de ruimte waarin dit toegangspunt moet zijn gelegen komen overeen met de eisen van de meterruimte.

Read More